Utflukt til sovjetisk missilbas

Utflukt til sovjetisk missilbas

Avreisedato: etter kundens ønske.

Program

Utflukten begynner kl. 09.00 om morgenen, eller etter avtale.

Under Sovjettiden ble det bygget et stort antall baser for interkontinentale ballistiske raketter på avsidesliggende steder rundt omkring i Ukraina, og det var fra disse Sovjet skulle besvare angrep fra vest. Vi reiser i cirka 2,5 timer fra Kiev i retning Odessa til den eneste bevarte rakettbasen av sitt slag, et anlegg som tidligere var topp hemmelig og som i dag fungerer som museum.

Vel fremme utforsker vi basen og besøker museet, for deretter å ta en heis 12 etasjer ned til rakettbasens hjerte, kalt Unified Launch Control Center, som ble bygget for å være fullt funksjonsdyktig uten kontakt med omverdenen i 45 dager.

Herfra kan man gå opp én etasje til kontrollrommet som avfyringene skulle skje fra. Mens man sitter på den plassen der rakettene ble kontrollert, blir man tatt med tilbake til den tiden da dette var et topphemmelig militæranlegg i stadig beredskap. Len deg framover, ta telefonen, men hva du enn gjør – ikke trykk på knappen!

Vi få dessuten anledning til å se den atombevæpnete interkontinentale raketten R-36M Voyevoda, som av NATO ble kalt SS-18 ”Satan” på grunn av den ødeleggelse den kunne forårsake. Denne raketten er fortsatt i tjeneste i det russiske militærvesenet i dag.

På vei tilbake til Kiev stopper vi for et måltid på en koselig kafé. Vi er tilbake i Kiev mellom kl. 16 og 17 (forutsatt avreise kl. 08.00 om morgenen).

I prisen inngår:

  • Engelsktalende guide
  • Transport med A/C
  • Inngangsbilletter til missilbase og museum
  • Lunsj er ikke inkludert. Vi stopper ved en hyggelig kafé på vei til Kiev hvor lunsj kan kjøpes for rundt 40 NOK / person.

Forespørsel/Vennligst oppgi følgende informasjon om alle deltakerne:

  • dato for ønsket reise
  • fornavn med samme stavemåte som i passet
  • etternavn med samme stavemåte som i passet
  • telefonnummer

Kontakt oss

Adresse:
Østreiser
Kungsholmsgatan 14

SE-112 27 Stockholm

Sweden