Xian

Reise til Xian

 

Program

Dag 1 – Nattog Beijing – Xian.

Dag 2 – Etter frokost reiser vi de 3 milene til den berømte terrakottaarméen og det keiserlige gravområdet, der guiden vår viser oss rundt. Arméen ble oppført på ordre fra keiser Qin Shi Huang som regjerte fra 246 til 210 f.Kr. for å vokte graven hans. Området består av et meget stort antall leirefigurer i naturlig størrelse, som sammenlagt er anslått å omfatte cirka 8000 soldater, 130 vogner med 520 trekkhester og 150 kavalerihester. De aller fleste er likevel fortsatt ikke utgravd. Det er dermed betydelig færre som er tilgjengelig for allmenn beskuelse slik situasjonen er i dag.

Keiserens gravområde, der terrakottaarméen inngår, ble påbegynt år 246 f.Kr., og det blir anslått at det tok 700 000 arbeidere 39 år å ferdigstille det. Keiseren hadde detaljerte instrukser og ville for eksempel at samtlige figurer skulle ha unike ansiktsuttrykk.

Om ettermiddagen fortsetter vi videre til Wild Goose Pagoda. Etter en god lunsj viser guiden oss tempelet som reiser seg stolt mot himmelen. Dette tempelet ble bygget under Tangdynastiet (618-907) og er et at de mest kjente buddhistiske templer i Kina.

Vi fortsetter deretter til Baxian Gong, det eneste taoistiske tempelet i Xian og hjem for cirka hundre munker og nonner. Bortsett fra å beundre det vakre tempelet, verdsetter mange besøkende antikvitetsmarkedet som settes opp utenfor tempelområdet hver onsdag og søndag.

Dag 3 – Den tredje dagen bruker vi til å utforske Xian på egen hånd.

Xian var Kinas hovedstad i mer enn 1000 år og har en historie som strekker seg mer enn 3100 år tilbake i tid. Under Tangdynastiet (618-907) gikk byen under navnet Chang An og var verdens største by. Xian var en fremstående handelsby og var starten på silkeveien i en epoke da Kina blomstret, såvel økonomisk som kulturelt, takket være den store utvekslingen med andre land.

I år 904, noen år for Tangdynastiet ble styrtet og Zhu Wen utropte seg til keiser av Liangdynastiet, ble Chang An ødelagt og de fleste av innbyggerne ble fordrevet.

Dagens Xian, som er bygget på ruinene etter Chang An, ble grunnlagt under Mingdynastiet (1368-1644). Byen er omgitt av en cirka 15 km lang og meget godt bevart bymur.

Om kvelden forlater vi byen og tar nattoget tilbake til Beijing.

Dag 4 – Ankomst Beijing.

I prisen inngår:

  • Nattog Beijing - Xian t/r, softsleeper
  • 1 natt på 3* hotell, del av dobbeltrum inkl. frokost
  • Heldagsutflukt til terrakottaarmén, Wild Goose Padoga och Baxian Gong inkl. inngangsbilletter
  • 1 lunsj
  • 1 middag
  • Privat guide
  • Privat bil

Kontakt oss

Adresse:
Østreiser
Kungsholmsgatan 14

SE-112 27 Stockholm

Sweden