Skip to main content

St. Petersburg

St. Petersburg er et opplagt reisemål for alle kultur- og kunstinteresserte. Med sine unike samlinger av kunsthistoriske skatter, vakre arkitektur og spennende historie, kan St. Petersburg tilby sine besøkende en uforglemmelig opplevelse.

St. Petersburg er Russlands nest største by og ble grunnlagt av den russiske tsaren Peter den store. I 1712 ble St. Petersburg utropt til hovedstad og beholdt denne statusen frem til 1918. Byens geografiske beliggenhet har gitt den et tydelig europeisk preg når det gjelder atmosfære, livsstil og arkitektur.

Det vakre Vinterpalasset er St. Petersburgs mest berømte bygning, delvis fordi palasset fungerte som residens for tsarene inntil revolusjonen i 1917 og delvis fordi kunstmuseet Eremitasjen ligger i forbindelse med Vinterpalasset. Eremitasjen kan skilte med en av verdens største og mest imponerende kunstsamlinger, noe som gjør en reise til St. Petersburg et ’must’ for den kunstinteresserte.

St. Petersburg har et vell av vakre kirker og katedraler. En av de mest kjente er Isakskatedralen som stod ferdig i 1858 og er verdens største ortodokse kirke. Isakskatedralen tok 30 år å bygge og katedralens gylne kuppel består av 100 kg gull.

St. Petersburg er en by med åpne plasser og brede avenyer. Hovedgaten, Nevskij prospekt, ble anlagt i 1710 og den fire kilometer lange bulevarden er omkranset av vakre bygninger i barokkstil, nyklassisk stil og empirestil.

Katarinapalasset med det berømte Ravrommet er en opplagt severdighet og det samme gjelder Peter den stores sommerpalass med sin fantastiske park og fontener. Også Peter-Paulus-festningen som Peter den store lot bygge som beskyttelse mot Karl XII er vel verdt et besøk. Festningen ligger på en liten øy i elva Neva like ved St. Petersburgs gamle bykjerne.

Kvelden kan vies til et besøk på Mariinskij-teateret, som byr på ballett og opera i verdensklasse.

Opplev St. Petersburg og dens enestående severdigheter sammen med oss. Velg mellom å dra på en weekendreise til St Petersburg i gruppe eller la oss skreddersy en individuell reise.
 

Søk reise

Gruppereise – Weekend i St Petersburg

Guidet tur til St. Petersburg med skandinavisk-talende guide och utfluktsprogram - Eremitasjen, Peter den stores sommerpalass, Katarinapalasset med Ra...

Bokning på förfrågan Les mer

Luksusweekend i St Petersburg

St Petersburg er et opplagt reisemål for alle kultur- og kunstinteresserte. Besok blant annet Eremitasjen, Peter den stores sommerpalass eller Katarin...