Skip to main content

Mongolia

Mongolia er et av verdens største og tynnest befolkede land. Landskapet er utrolig varierende og bedårende vakkert. Med en flate som er cirka 3,5 ganger større enn Sverige og med mindre enn 100 mil med asfalterte veier, kan Mongolia by på ekte naturopplevelser i de uberørte og vidstrakte landskapene.

Den som besøker Mongolia bør ta en tur til en leir på den mongolske steppen og oppleve det ekte nomadelivet. Nesten halvparten av befolkningen lever fortsatt som nomader, og her kan man delta i en livsstil som nesten ikke har forandret seg de siste tusen årene. Det er en overveldende opplevelse å besøke den lydløse og golde steppen som strekker seg så langt øyet kan se. Nomadene er meget gjestfrie og viser med stolthet og glede frem livsstilen, skikkene og husdyrholdet sitt.

Mongolia har et innlandsklima der temperaturvariasjonene mellom årstidene er påtagelig, og selv mellom dag og natt kan temperaturen variere opptil 30 grader. Med sine drøyt 270 soldager per år kalles Mongolia ofte landet med den blå himmelen. Landet ligger i en økologisk overgangssone der Sibirs søndre urskoger går over i Sentral-Asias ørken- og steppelandskap. Dette gjør landskapet unikt, med en særegen flora og fauna.

Mongolias varierende landskapsbilde gjør at landet har et meget rikt dyreliv. I det fjellfylte landskapet i vest kan man se steinbukk, argalisau (verdens største viltlevende sau med gigantiske horn) og den unike snøleoparden. I landets søndre ørkenlandskap lever kameler, esler og jaker. På Mongolias stepper kan man se det ville kattedyret pallaskatt, saigaantilope, falk og ørn.

Man kan blant annet reise til Mongolia med den transsibirske jernbanen.

Søk reise