Beijing

Reise til Beijing

Kinas hovedstad Beijing har trollbundet sine besøkere i hundrevis av år. Beijing tilbyr flere unike severdigheter; blant annet Den forbudte by, Det himmelske tempel, Sommerpalasset og Den kinesiske muren. Vi tar deg med på en fantastisk tur der du sammen med din private guide kan utforske noen av Beijings mest interessante utfluktsmål. Vi har lang erfaring med å arrangere utflukter i Beijing og vet hvor stor forskjell det er mellom ulike guider. Våre profesjonelle guider viser deg de interessante severdighetene og ikke sin onkels klesbutikk.

I prisen inngår:

  • 4 eller 5 netter på ett 4* hotell, del av dobbeltrom inkl. frokost
  • 1 eller 2 heldagsutflukter inkl. lunsj
  • Alle inngangsbilletter ifølge programmet
  • Privat engelsktalende guide
  • Privat transport under hele reisen ifølge programmet
  • Cykelriksha under tur i hutongerna

Dagsprogram

Dag 1 – Ankomst

Dag 2 – Den forbudte by og hutonger
Vi begynner denne heldagsutflukten med et besøk i den forbudte byen, dette enorme og fascinerende palassområdet.
Den forbudte byen ble ferdigbygget i år 1422 og tjente som hovedsete for den keiserlige makten under Ming- og Qingdynastiene. Her har tilsammen 24 keisere holdt hoff og den siste keiseren, Pu Yi, forlot palasset i 1924. Navnet har sin opprinnelse i at den kinesiske keiseren ble ansett som himmelens sønn og at området derfor var avstengt for vanlige folk. Kun keiserfamilien og hoffet hadde adgang til det.
Sør for det gigantiske palassområdet finner man Den himmelske freds plass, og fra den kommer man til palassområdets hovedinngang som kalles Den himmelske freds port. Vest for palasskomplekset ligger Beihai og Zhongnanhai, et stort muromringet parkområde som tidligere utgjorde en del av Den forbudte by. Beihai er i dag en av Beijings mest populære parker og utfluktsmål, mens Zhongnanhai er strikt avsperret for allmennheten. Dette området huser i dag Kinas styrende elite, med blant annet residensen for landets president og ministrene i Statsrådet.
På ettermiddagen besøker vi Beijings hutonger, myriaden av trange gater og lave hus som omgir den forbudte byen og der vanlige mennesker bodde og fortsatt bor. De fleste av disse gater og hus ble bygget mellom 1200- og 1800-tallet. Her besøker vi en familie og spiser lunsj.

Dag 3 – Den kinesiske muren
Denne dagen begir vi oss til Mutianyuseksjonen av den kinesiske muren. Mutianyu er en av de best bevarte delene av muren, samtidig som avstanden fra Beijing på 70 km gjør at den ikke tar imot like mange turister som noen av de andre delene. Denne seksjonen dekker en av de viktigste strategiske posisjonene og er derfor også et av de eldre avsnittene. På grunn av dens betydning er festningsverkene mange og sterke. Granitt er lokalt tilgjengelig og ble mye brukt under gjenoppbyggingsfasen av Mingdynastiet.

Foruten sin strategisk viktige beliggenhet, er Mutianyu også kjent for sine fantastisk vakre omgivelser. Tette skoger dekker området og naturens skuespill skifter med årstidene. Om våren står naturen i blomst så langt øyet kan nå og om sommeren ser omgivelsen ut som et bølgende grønt hav. Om høsten byr trærne på et fargesprakende fyrverkeri i gult, rødt og oransje. Om vinteren er området dekket av snø, noe som skaper en fantastisk utsikt. Muren er omgitt av furutrær, noen av dem er over 300 år gamle. Besøkende setter også pris på det rene kildevannet som renner langsmed muren her.

Dag 4 – Ledig dag for egne aktiviteter.

Dag 5 – Utsjekking.
De som velger pakke inkl. 5 netter/6 dager får en fridag for egne aktiviteter.

Kontakt oss

Adresse:
Østreiser
Kungsholmsgatan 14

SE-112 27 Stockholm