Skip to main content

Armenia

Send forespørsel

Vänligen skicka en bokningsförfrågan genom vårt formulär.

Form

En reise til Armenia er en reise tilbake i kristendommens historie. De fruktbare dalene skal etter sigende ha gitt opphav til beretningen om Edens hage, og på fjellet Ararat skal angivelig Noas ark ha strandet. Den armenske apostoliske ortodokse kirken er verdens eldste statskirke, og her kan man besøke noen av verdens eldste steinkirker og klippekloster.

I hovedstaden Jerevan finner man levninger fra 700-tallet f.Kr., noe som gjør Jerevan til en av de eldste kontinuerlig bebodde byer i verden. Ihovedstaden kan man blant annet besøke Erebunifortet som nærmest kan beskrives som en festningsby grunnlagt cirka 780 f.Kr.

Cirka 20 km fra hovedstaden ligger klosterkomplekset Etjmiadzin som er hovedsete for den armenske apostoliske kirken. Katedralen stammer fra 300-tallet og er bygget oppå et førkristent, hellig sted. Ikke langt herfra ligger ruinene av Zvartnotstempelet som ble oppført på 600-tallet.

Det sannsynligvis mest kjente symbolet for Armenia er det bibelske fjellet og sluknende vulkanen Ararat. I dag ligger fjellet akkurat innenfor den tyrkiske grensen, men det er fullt synlig fra mange deler av Armenia. På den armenske siden av Ararat kan man besøke kirkekomplekset Khor Virab, der den hellige Gregorius ble holdt innesperret i et fangehull i kjelleren for å ha innført kristendommen til Armenia på 300-tallet.

I fjellene nær grensen til Georgia kan man finne to av Armenias vakreste klostre, Sanahin og Haghpat, begge bygget på 900-tallet. Sanahin og Haghpat ligger vakkert til i det fjellrike landskapet og er tatt opp i UNESCOs kulturarvliste.

Søk reise