Gruppereise – Weekend i Moskva

Oversikt
Gruppereise – Weekend i Moskva

Oppdag Russlands hovedstad og Europas største metropol. Moskva er en fascinerende by med et enormt tilbud. Her finner man ulike historiske og kulturelle severdigheter, shopping i verdensklasse og et mildt sagt spektakulært natteliv.

Moskva har i drøye 850 år spilt en sentral rolle i Russland og hviler på en rik blanding av stiler fra disse forskjellige historiske epokene. I byen forenes middelalderske ortodokse kirker med enorme betongbygninger fra sovjettiden og ultramoderne arkitektur fra de siste tiårene.

I byens sentrum ligger Kreml som er Moskvas eldste bydel med aner fra 1100-tallet. Kreml betyr borg eller festning og er innringet av en forsvarsmur som ble bygget på 1400-tallet.

Innenfor muren finner man flere historiske bygninger og på museet Rustningskammeret finnes det forskjellige severdigheter som for eksempel juveler, tsartroner, hoffdrakter, militært paradeutstyr og krigstroféer.

Før Russlands hovedstad ble flyttet til St Petersburg i år 1712, lå de russiske tsarenes residens i Kreml, og her ligger derfor både det gamle tsarpalasset og tsarenes kroningskirke, Uspenskijkatedralen. Kreml var også hovedkvarter for Sovjetunionens ledere og skueplass for nøye iscenesatte militærparader. Selv dagens Russland styres fra Kreml, og her ligger den russiske presidentens offisielle residens og hovedkvarteret for landets regjering.

I takt med Russlands økonomiske utvikling, har Moskva i løpet av de senere årene blitt forvandlet til en moderne og glamorøs metropol. Byens historiske bygninger er blandet med moderne skyskrapere og fasjonable bydeler. Mange besøkende blir like imponert over byens eksklusive butikker, flotte restauranter og spektakulære nattklubber som av de historiske severdighetene.

Program Dag 1 – Avreise til Moskva
Moskva er Russlands hovedstad og samtidig Europas største by. I vel 850 år har Moskva spilt en sentral rolle i Russland og hviler på en blanding av stiler fra disse forskjellige historiske epokene. Her forenes middelalderske ortodokse kirker med de enorme betongbygningene fra sovjettiden og dagens imponerende skyskrapere. Dag 2 – Rundtur og Kreml
Vi begynner dagen med en rundtur i byen som gir oss et første inntrykk av Moskva. Vi ser de viktigste gatene, torgene og severdighetene, som for eksempel hovedgaten Tverskaya, Bolsjoiteateret, parlamentet, universitetet og Frelseren Kristus-katedralen. Vi tar også en promenade på Det røde torget der vi ser på Vasilijkatedralen som reiser seg ved torgets søndre ende. Vasilijkatedralen symboliserer seieren over tatarene og er for mange Moskvas viktigste kjennetegn.

Etter lunsj fortsetter vi dagen med et besøk på Kreml der den høyeste russiske politiske makten er plassert og der autoritære tsarer, kommunistiske diktatorer og demokratiske presidenter har regjert over Russland. Inne på Kremls område besøker vi Rustkammeret med den enestående samlingen av kulturhistoriske skatter fra ulike epoker, samt vakre kirker, som for eksempel kroningskatedralen for de russiske tsarene, Uspenskijkatedralen.

Dag 3 – Tretyakov-galleriet og metro
Etter frokost besøker vi Tretyakov-galleriet, som huser verdens fremste samling av russiske ikoner og en eksepsjonell samling av russisk kunst fra 1800-tallet av kjente kunstnere som Briullov, Repin, Tropinin og Aivazovsky. Vi fortsetter dagen med en Metrotur og ser de fineste stasjoner i Moskvas berømte metro, som regnes som en av de vakreste metrosystemene i verden. Stasjonene, bygget under Stalin-tiden, er bemerkelsesverdig for sine dristige ornamentikk og unik arkitektur.
Ledig tid for egne aktiviteter.

Dag 4 – Hjemreise

Avreise transfer til flyplassen.

Kontakt oss

Telefon:08 – 120 23 800 E-post:info@ostresor.se Adresse: Østreiser Kungsholmsgatan 14

SE-112 27 Stockholm

Sweden Boka på förfrågan

Preliminär bokning! För denna resa bekräftar vi platserna inom några dagar.
Bokningen är bindande om plats finns. Om plats inte skulle finnas föreslår vi ett
alternativ.